Twee-factor-authenticatie in client login

Als je ook de veiligheid aan de kant waar je cliënt inlogt wilt vergroten, kan je in de cliënt login ook twee-factor authenticatie aanzetten. Dit werkt als volgt:

1. Login in Apollo
  2. Ga naar contacten > en klik op de client waar je de 2FA wilt aanzetten.
  3. Zet het schuifje “gebruik 2FA” open.
  4. De 2FA staat aan.

De 2FA laten gebruiken door jouw cliënten:

Jouw client krijg nu de vraag om de Google authenticator app te downloaden op zijn of haar mobiel.

1. Vervolgens gaat je client naar de login pagina van de cliënt login en zorg dat deze uitgelogd is.
  2. De cliënt logt in met e-mail en wachtwoord.
  3. Er verschijnt een QR code op het scherm.
  4. Vraag de cliënt de geïnstalleerde app (Google authenticator) te openen.
  5. Vraag de cliënt om op de + rechtsonder te klikken.
  6. Er verschijnen een paar opties, vraag om op de optie "QR-code scannen" te klikken.
  7. Vervolgens verschijnt er een nummer op de telefoon van je cliënt .
  8. Op het beeldscherm van je cliënt (cliënt login omgeving) is ondertussen een plek gekomen waar je cliënt de code in kan toetsen.
  9. Vraag om de corresponderende code uit de app in dit veld te typen.
  10. Laat je cliënt op de grote groene knop klikken.
  11. Je cliënt is nu ingelogd via twee-wegs-authenticatie in Apollo.coach.